utorak, 23. listopada 2012.

Jednu peticu s kajmakom molim

Nisam vas zapostavila, pobjegla sam malo od rutine i skitala po Sarajevskim ulicama, fotkala sve živo i neživo, jela, pila, uživala. :)

Sve vaše propuštene postove sam nadoknadila i pročitala, ne zamjerite manjak komentara, lijeno sam govedo, ne da mi se.





O Sarajevu vam neću pričati, nije taj grad za riječi i opisivanja, Sarajevo se treba doživjeti. Mene je zaljubilo u sebe kad sam prvi put kročila tamo, zaljubi me i svaki put kad se vratim.
I uvijek me dočeka raširenih ruku (i vrućih ćevapa s kajmakom), kao i ljudi tamo.
Ne uljepšavam ovo samo zato jer sam iz Bosne, stojim iza toga kada kažem da ga treba doživjeti, svaki kutak priča svoju priču.

A vidi mene, raspisala se a fino sam rekla gore da nije za opisivanja.

Samo ću reći da se nikad tužnija nisam vratila u Zagreb. Nije mi Zg stigao nedostajati kako inače zna kad negdje odem. Premalo vremena, i previše lijepih trenutaka u drugom gradu. Bit će da je to.

Da se iskoprcam dok me nostalgija ne uhvati-jede mi se sirnica.

Broj komentara: 7:

  1. A duša draga, jede joj se sirnica.. i meni sad. postala sam pravo malo prase. samo bih da jedem :((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U nedostatku sirnice, i sudžuka je poslužila. Ako te što tješi i ja se samo prežderavam u zadnje vrijeme, nisam se još udebljala ali samo čekam kad ću :D
      Neka hajde, uvijek ima načina da se kalorije potroše

      Izbriši
  2. kako sladak post. I mene je Sarajevo zaljubilo u sebe. Zato mu se i vraca kad god mogu :)) Nemam sirnicu, ali nudim proju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kao dete iz centra Beograda, nikada nisam mogla da spoznam Sarajevo onako kako zaslužuje. A onda sam upoznala sadašnjeg muža koji je sa Grbavice (širi centar Sarajeva) i koji me je jednog divnog leta poveo u upoznavanje sa svim onim bitnim i skrivenim mestima tog magičnog grada. Naravno, i mene je, heheh, Sarajevo zaljubilo u sebe istog trenutka i rado mu se vraćam svaki put. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mislim da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, nemoguće je to :)
      A kad smo kod Beograda, posjećujem i njega uskoro, nisam nikad bila pa se baš veselim, ne sumnjam da će se razviti još jedna ljubav :)

      Izbriši
  4. Eh, konačno neko ko može da shvati zašto volim Sarajevo ovoliko... :)

    OdgovoriIzbriši