utorak, 4. prosinca 2012.

Dude. Seriously?

Prodavači. Naporni prodavači. NAPORNI PRODAVAČI EVERYWHERE.

Uđem neki dan u Lush, sva opijena onim mirisom se izgubim iste sekunde naravno i ne sjetim se ni po što sam došla, pa malo razgledam okolo.. Za mnom skakuće prodavač sa klasičnim ''mogu li vam pomoći?'' i iritantnim cerekom na faci. Reko', ne treba hvala, samo gledam.
Njuškam ja po onim sapunima, ne prođu ni 2 min evo njega opet: ''dobili smo nove, hoćete li ih probati?'' 



Opet odgovaram, ne treba hvala, samo razgledavam.

Dok sam došla do masažnih pločica i konačno ugledala onu koju želim i divila se njenom mirisu i s osmijehom proučavala ostale pločice, opet doskakuće on do mene i krene pričati o njihovim novim gelovima za tuširanje. Točnije devet njih. Nakon što mi je sve nagurao pod nos i opisivao njihov miris i sastav, nakon petog primjerka vidio je moju facu i prestao. Što je mene naravno nasmijalo pa sam čovjeku iskreno rekla da se džaba trudi, našla sam što sam htjela i odlazim.
Pokušao mi je uvaliti još koju glupost za kraj, nije ni dovršio rečenicu o novom balzamu, vidio je novog kupca na vratima, spustio balzam na policu i hitro potrčao do kupca. Teta na blagajni i ja razmijenimo značajan pogled, glasno se nasmijemo i pozdravimo.

No ovo je ništa spram moje pustolovine u Sephori prije koju godinu. Prodavačica me 7 (da točno sedam) puta pitala može li mi pomoći. Stvarno sam tolerantna i pristojna osoba, ali mi je prekipilo pa sam ozbiljnim tonom pitala ženu što nije u redu s njom da me sedam puta ispituje istu stvar, da me prati kao sjena kroz cijelu trgovinu, da nisam lopov, da mi je je pun kufer i da odlazim. I više se nikad nisam vratila, niti u jednu Sephoru jer su sve prodavačice tamo iste, naporne za popizdit. Jebo Sephoru.

Broj komentara: 16:

  1. Trebaš otići u Lesninu XXL, tamo kraj svake hebene police stoji po 3 prodavaca i SVI te pitaju mogu li ti pomoci! Znaci svaka dva koraka te to pitaju 4 osobe. Nedaj boze da pricas s nekim pa komentiras stvari, odmah ulijecu. Valjda im je placa na proviziju pa moraju. Ne krivim prodavace vec sefove koji traze da takvi budu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma vjerojatno. Bude meni žao uvijek tih ljudi jer se narade k'o konji za mizernu plaćicu

      Izbriši
  2. Imala sam takvih problema u Sephori u Beču al sam se napravila budala i počela pričat na bosanskom i onda su me popustili na miru xD

    OdgovoriIzbriši
  3. A jbg, ima ih svakakvih, ima onih što te ubiše pitanjima a ima onih što bi se prije ubili nego ti pomogli, gdje god nađem trgovinu gdje je prodavač/ica koji je uspio naći tu neku zlatnu sredinu uvijek se tu vraćam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. istina. ne znaš jesu li gori ti naporni ili oni koje moraš moliti da ti nešto prodaju.

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Sviđaju se njemu svi sa punim novčanikom. Nema toga kod mene, tako da čisto sumnjam :D

      Izbriši
  5. Jao, kako mrzim kad me prodavac prati kroz prodavnicu i bulji u mene i jos kad krene da mi prica kako je ovo dobro, kako bi mi ovo dobro stajalo, itd. Ako me nesto interesuje pitacu sama..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meni ne smetaju ako me pitaju jednom-dvaput, posao im je to pa shvaćam, ali bezbroj puta me pitati istu stvar, više se kao nepoželjan gost u trgovini osjećam

      Izbriši
  6. Bila sam i sa jedne i sa druge strane tako da mogu objektivno da sudim :) Mozda prodavac u Lushu radi na procenat ? Gazde su ti koji prisiljavaju radnike da budu sto naporniji je verovatno misle da ce tako vise podati. Ja uglavnom kazem :"Hvala, zvacu te ako mi treba pomoc". Uglavnom me ostave na miru :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uglavnom i mene :) Ima rijetkih slučajeva, kao ovi gore kad ne puštaju na miru unatoč mojem ''hvala, samo razgledavam'' :D

      Izbriši
  7. Joj, mrzim ulaziti negdje i razgledati samo zato što znam da će mi se neko nakačiti na vrat i pitati može li pomoći. Jasno mi je da je to njihov posao, but still... :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Razumem i saosećam, ja shvatam da im je to u opisu posla ali me odbiju od kupovine prečesto :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Bila sam ista, onda iskusih i drugu stranu. Do sefova je. Extra je ako nisu tu, pa ne moras ljude opsjedati poput manijaka. No, ako su u radnji... Sama sam se sebi zgadila. :(

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja licno najvise mrzim one koji dodju na vrata ili zovu telefonom....grrrrr!

    OdgovoriIzbriši