srijeda, 28. kolovoza 2013.

O retardiranim komentarima na portalima..

Koliko dijagnoza danas moraš imati da bi se upustio u komentiranje članaka na portalima? Ozbiljno. Nisam do sada naletila niti na jedan normalan, ne seksistički komentar, samo na loše pokušaje tobože ironičnog humora.

Članak o nestaloj djevojci ima samo šovinističke ispade, nikoga nije briga što je zapravo s tom djevojkom, kako je njenim roditeljima i obitelji, boji li se, je li živa? Ma boli njih kurac, nek' su prosrali tih par riječi što im mozak dozvoljava i usrećili se na par sekundi. Fuj. Evolucija nije napredovala da bi se množili takvi ljudi, da bi odgajali djecu u svoja zadrta četiri zida i širili mržnju na sve što se kosi sa njihovim idealima.







Ne ljute me, rastužuju me, što je i gore. Rastužuje me to zatvaranje mozga u kutiju i odbijanje svega novog. Ne daj bože da si dozvoliš malo tolerancije, ejh, kakav bi izrod bio. Bolje je zato na svaki politički članak ostaviti svoj veliki 'domoljubni' komentar i ponositi se svojom glupošću. Objasniti djetetu (po mogućnosti krivo) tko su bili Tuđman, Pavelić, Gotovina i ostatak ekipe, a ne objasniti mu tko su bili Hesse, Dickens, Isaac Newton, Tesla, Matoš, Krleža..

Jer lakše je naučiti dijete da mrzi crnce, srbe i homoseksualce nego da ga jednostavno voliš, i naučiš da voli druge unatoč drukčijem načinu života i pogleda na svijet, naučiš da preispituje ono što zna, da poštuje.. Za ovo drugo treba ipak nešto inteligencije, emotivne i mentalne, a to ti već zahtjeva previše posla.


   




  

Broj komentara: 7:

  1. Da sami znaju tko su Matoš i Krleža bi ih i naučili. Ne bih rekla da je stvar u lijenosti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. U biti ljudima fali suosjećanja jer nas tako treniraju - ako si dobra osoba, onda si idiot i svatko će te iskorištavati i onda najbolje biti budala koja ostavlja idiotske komentare na članke nego iskreno pokazati da ti je bed i stalo do nekoga, makar ga ne poznaješ.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nemam ništa protiv komentiranja sadržaja na portalima, forumima ili blogovima, ako mi je nešto zanimljivo prokomentirat ću to, pa iako bio u pitanju prazan blog s jedim postom. Što se tiče sadržaja portala, doista se iz članaka vidi kakav je čovjek onaj tko to piše. Još ovo, ne mora biti slučaj da će dijete biti zatucano ako su mu i roditelji zatucani. Ima i toga koliko hoćeš, no nije pravilo. Neka djeca su motivirana roditeljskim lošim stranama da od sebe naprave bolje ljude.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To za klince stoji, svakako. Odgoj ima ogromnu ulogu u formiranju kakve osobe postajemo, ali na kraju krajeva svi su konci u našim rukama. To je već zasebna tema :)
      Mene su isfrustrirali komentari tipa ''sama si je kriva'', ''sad kad se vrati silovana'', ''tko ju jebe'' i sl. U pitanju je nečije dijete, nikome od tih ljudi koji su komentirali nije prošlo glavom da se na tren stavi na mjesto njenih roditelja, ili nje same.

      Izbriši
    2. Tako govore jer im je drago, mnogim ljudima je drago dok se nekome nešto lošeg desi, ali igraju oni ulogu dobre dušice koja se nad svima lijepo sažali. To je još i gore od puke psovke. Dakle, nemaju oni potrebe ni pameti se postaviti u ulogu drugih jer to zahtjeva razvijenu empatiju koja omogućuje pogledati svijet kroz oči neke druge osobe, a to je napredna vještina.

      Izbriši