subota, 3. studenoga 2012.

Jedan subotnji

Nikad ne požalim kad ustanem ranije ujutro, pa nisam ni danas.
Iako nisam jutarnja osoba. Uopće. U stanju sam ubiti čovjeka ako mi se zamjeri ujutro, ili me tjera da pričam dok sam pospana. No eto, danas sam nekako izgmizala iz toplog kreveta. Iako jedva. Legla sam negdje oko 5 (sjebaniji mi je bioritam od stanja u državi) i ustala u pola 9. Hahah, da, 3 i pol sata sna, i još nisam pospana, a treba ići i raditi večeras, sve me strah kako će to ispasti.



No, odoh ja u digresiju, ustala sam ovako rano jer smo Sara i ja išle do NSB-a u kupnju knjiga. Da, toliki smo štreberi. Šta vam je, vrhunske knjige na engleskom za 10kn! Dobro, većina je sveučilišna literatura, no ima stvarno odličnih primjeraka, svašta se da naći. Natrpale smo se knjigama, piknula sam dvije (Bipolar disorder i Quick and easy medical terminology) možda zatreba za faks. A i da ne zatreba, pročitat će se, zanimljive su. Subotom se najčešće od 10 do 14h održava rasprodaja, pa tko će biti u mogućnosti neka svrati u Nacionalnu Sveučilišnu biblioteku :)

I tako, knjige u ručice i vodim ja Saru u svoj omiljeni birc, došle mi, žvaćemo muffine i pijemo kavu, kad ono ustane čovjek odjednom i krene nešto pričati cijelom kafiću, a nas dvije se ukopale na mjestu i razmjenjujemo zbunjene poglede.


Pogleda Sara i vidi plakat na kojem piše ''Jutro poezije u kafiću Berka, svake subote od 11h''
i malo se zacrvenjesmo. Nismo znale, jel. Bile jedini tukci tamo među punim bircom ljudi koji su došli čitati svoju poeziju :D
Što je na kraju ispalo super. Jer nam eto nitko nije ništa zamjerio, a uživale smo slušajući poeziju tih ljudi, mlađih, starijih, još starijih... divnih talenata ima.
Ja sam se malo i zaljubila u jednog karizmatičnog momka koji je s takvom strašću i zanesenošću citirao te svoje pjesme da mi je čeljust malo ostrugala pod.
Padam na umjetnike. I načitane likove. Što si čudniji to je veća vjerojatnost da ćeš mi se svidjeti.

Odlučile smo da sljedeću subotu ujutro ponavljamo isto. Valja se i kulturno uzdignuti ponekad. :D

Broj komentara: 10:

  1. kulturno uzdizanje u zagrebu - zašto mi to nije nimalo čudno? :D i blago vama kad za 10 kn možete kupiti knjige. hoću i ja. :ljubomora: xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na sajmu knjiga (Interliber) koji će biti za par dana, ima još veći i bolji izbor :D isto za malo para. Ne znam, nevjerojatna sam koliko novaca potrošim na knjige, ne bude mi žao ni kune nikad, ali opsesija će mi još postati :D

      Izbriši
    2. za kvalitetne knjige i šminku mi nikad nije žao dat pare. :D

      Izbriši
    3. True. I šminka mi je opsesija, i foto oprema, previše opsesija imam, košta sve to, puno previše :D

      Izbriši
  2. I ja se nekad uzdignem. Kulturno. Ponekad.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Sari što me izvukla iz kreveta rano! Ma nema na čemu, i drugi put :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Želim takav dan, samo sa još par knjiga! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Već si mi prirasla srcu, žrtvuješ se za knjige :).
    Nadam se da će se mali pojaviti i iduće subote, i ja ih volim uvrnute.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mrzila sam NSB iz dna duše. Uvijek mi se nešto blesavo izdešavalo na ulazu, na garderobi, na pultu, na fotokopirnom stroju, u kafiću. Totalno se nismo slagale ja i ta knjižnica.

    OdgovoriIzbriši